[O1] Kąt synchronizacji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • misiura
    Classic
    • 2010
    • 19

[O1] Kąt synchronizacji

cwib, przekłądaj instalkę z lampy wraz silniczkiem i będzie śmigać jak nowa, różnica w angikach jest taka ze mają inaczej profilowany odbłyśnik a dokłądnie odcięcie światła jest w drugą stronę natomiast osprzęt lampy jest identyczny jak w EU , wiadomo że jeśli masz lampę postój +H4+H3 przeciwmgielne , to w wiązce postój+H4 bez H3 będzie brakować przewodu który możesz przełożyć ze starej wiązki .ok
    silniczki są obojętne ,nie maja przypisania do stron bo prawy można zamontować i w prawej lampie i w lewej .
  • PieTrzaK
    L&K
    • 2009
    • 1323
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

[O1] Kąt synchronizacji

Panie i Panowie, mam chyba problem. Przy okazji rozwiązywania innego problemu, przypadkiem zerknąłem na kąt synchronizacji wałka (Bloki pomiarowe silnika -> gr 4 -> poz 4). Powinno być od -3 do +3, u mnie niestety wskazania skaczą od -2,2 do -2,8 podczas pracy na biegu jałowym. Nie powinno być bliżej 0? Jak powinny zmieniać się wskazania przy przegazowaniu?

Rozrząd wymieniany lekko ponad 2kkm temu, nie wiem jakie wskazania były przed wymianą. Oddawać na poprawkę, olać? Auto pali i jeździ wg mnie normalnie. :roll:

Komentarz

• przemik
      RS
      • 2012
      • 1610

Ja bym nie ruszał. Jakby było " w plusie" to mozna by tam grzebac. Ale "minus"... masz lepsze napłenianie. :wink:
      Skoro odpalanie i power w normie... to szkoda czasu.
      Przemek
      DIAGNOSTYKA GRUPA VAG
      A6 C4 Avant 2.5 TDi AEL quattro
      80 B3 Limo 1.6 TD SB

Komentarz

• PieTrzaK
        L&K
        • 2009
        • 1323
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Korzystając z porady, zostawiłem i nie ruszalem :wink: Ale...

Nawiązując do innego tematu - możliwe że przez to spalanie pokazywane przez komputer jest wyższe o ok 0,6-0,7l od rzeczywistego?

Komentarz

• robekcool
          RS
          • 2009
          • 2041
          • Octavia II (1Z3)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez PieTrzaK
          Korzystając z porady, zostawiłem i nie ruszalem :wink: Ale...

Nawiązując do innego tematu - możliwe że przez to spalanie pokazywane przez komputer jest wyższe o ok 0,6-0,7l od rzeczywistego?
          Tak. Pytanie tylko, na jakim poziomie jest to rzeczywiste ?
          www.k-mot.pl
          Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
          Autoholowanie.
          Robert Kulma

Komentarz

• PieTrzaK
            L&K
            • 2009
            • 1323
            • Octavia I (1U2)
            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Ostatnia średnia ze spokojnie wyjeżdżonego zbiornika ok 85%trasy i 15% miasta wyszło mi 5,22 rzeczywiste obliczone - 5,9 z kompa. Wydaje mi się że spalanie całkiem ok :wink:

Przed wymianą rozrządu pokazywał w miarę podobnie do rzeczywistego spalania - czasami o 0,2 mniej lub więcej ale nie o 0,6-0,7.

Komentarz

Pracuję...